Тренінг письменницьких навичок «Пиши наживо»

Книжковий проект «Ukrainian War Diaries / Воєнні щоденники» і тренінг письменницьких навичок «Пиши наживо»
Якщо війни не уникнути – її треба знати. Знати її, говорити про неї, розуміти, яка вона буває. Якою може бути завтра. Якою є вже сьогодні. Ніхто не розкаже про війну найкраще за тих, хто бачив її віч-на-віч, хто тримав її на прицілі. Не чужими словами і не чужим голосом – а саме так, як було пережито тобою, так, як хочеш говорити ти. Наживо.

 

Відтак книгопродюсерський центр Patriot Book розпочинає великий проект з гостросюжетної військової прози «Ukrainian War Diaries / Воєнні щоденники», а також тренінг письменницьких навичок «Пиши наживо» для авторів-початківців – короткі і змістовні навчальні курси, спрямовані на те, щоб допомогти авторам швидко отримати необхідні практичні вміння, освоїти професійний інструментарій, переступити типові помилки письменників-початківців, що заважають удосконалювати своє письмо. Наразі тренінг складається з 2 курсів: курс 1 рівня, базовий, і курс 2 рівня.
Обидва курси тренінгу суто практичні і спрямовані на отримання результату. Базовий курс тренінгу працюватиме з малою формою (оповідання), дасть необхідну теоретичну та практичну підготовку з одночасним відпрацюванням її на власних творах. Найкращі оповідання будуть опубліковані у збірнику «Моя робота. Війна» (анонсуємо на осінь-зиму). Курс 2 рівня працюватиме з великою формою (повість, роман).

 

Для кого цей тренінг?
  • Для тих, хто хоче писати, але не знає, з якого боку до того підступитися, чи не впевнений у тому, що виходить.
  • Для тих, чиї твори не дуже вдалі або не влаштовують самого автора.
  • Для тих, чиї перші спроби були вдалі, але тепер щось не виходить.
  • Незалежно від жанру, у якому ви хочете писати – для базового курсу це несуттєво. Нас цікавить воєнна тематика, але на цьому курсі можна працювати з будь-якою, аби вам було те корисно.
  • Незалежно від мови – ми ведемо тренінг українською, ви пишете, як вам зручно, твори до друку приймаються відповідно до художніх вимог.

 

Базовий курс включає:
  • Щільний мінімум необхідної теорії, без якої не вийде перетворити історії на художній твір: закони сприйняття, особливості побудови художніх текстів, необхідні елементи, як їх використовувати, а також чим можна знехтувати на початкових етапах.
  • Практичні й результативні вправи, які допоможуть оволодіти навичками художнього письма, віднайти та виробити власний стиль.
  • Інформація і практика, як уникнути або обійти типові «помилки початківця», аби не гаяти час на безкінечні невдалі спроби та винайдення велосипеда.
  • Відпрацювання отриманих знань одразу на власних творах.
  • 20 годин занять основного курсу, онлайн-консультації редактора та доопрацювання оповідань протягом 3 місяців, додаткова групова консультація через місяць після курсу.
  • Додаткові зустрічі з відомими письменниками.
  • Включення найкращих оповідань у збірник.

 

Мета і результат курсу – отримати повноцінні художні твори малої форми (оповідання) і авторів, здатних далі працювати над великою формою (повість, роман).
Курс 2 рівня включає:
  • Поглиблені лекції щодо письменницьких практик.
  • Додаткові лекції з основ видавничого ринку та власного піару, взаємодії автора з редактором, видавцем та читачами.
  • Основна діяльність курсу – індивідуальна та групова робота з великою формою (повість, роман).

 

Мета і результат курсу – отримати повноцінні художні твори для серії книжок «Ukrainian War Diaries / Воєнні щоденники».
Тренінг веде випусковий редактор проекту Юлія Оскольська (тел. 066 154 1291). Продюсер – Олександр Сурков
Заняття з понеділка по п’ятницю з 16 до 18 години (орієнтовно, уточнюється). Місце проведенняДержавна бібліотека України для юнацтва, Київ, Голосіївський пр-т, 122, (ст.м. Виставковий центр) (орієнтовно, уточнюється)
Базовий курс розпочинається з 8 серпня (орієнтовно, уточнюється)
Вартість базового курсу Для ветеранів АТО – безкоштовно. Для інших авторів – 1500 грн. (зібрані кошти підуть на волонтерський проект «Польова Пошта»)
 ————————————-
 ————————————-
Інформаційні партнери проекту: Київська міська спілка ветеранів АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *